Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sneeuwballen met Chocoladevulling
Porties:
6
personen
inclusief baktijd en opstijftijd
2
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ijsbolletjestang
12 satéprikkers
Bakplaat
Bakpapier
Ingrediënten
▢
2
eiwitten
▢
125
gram
gezeefde poedersuiker + extra om te bestuiven
▢
150
gram
suiker
▢
75
gram
chocolade
▢
Kaneel
▢
1
eetlepel
sinaasappellikeur
Instructies
Klop de eiwitten stijf.
Voeg geleidelijk de gezeefde poedersuiker en sinaasappellikeur toe, klop door totdat er pieken ontstaan.
Verwarm de oven voor op 120°C.
Schep met een ijsbolletjestang bollen op het bakpapier (doop de tang tussendoor steeds in koud water).
Maak met een lepel pieken op de bollen.
Bak de bollen ongeveer 1 1/2 uur in de oven totdat ze droog zijn.
Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Verwarm 1/2 dl water met suiker al roerend op zacht vuur tot de suiker is opgelost.
Steek de bollen op satéprikkers en bestrijk de ronde kant van de bollen met suikerstroop.
Laat de suikerstroop hard worden.
Smelt witte chocolade au bain-marie.
Strijk de chocolade op de platte kanten van de bollen en plak steeds 2 bollen tegen elkaar aan.
Laat de sneeuwballen opstijven in de koelkast.
Bestuif de sneeuwballen royaal met poedersuiker en voeg een snufje kaneel toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept
stuur
hem mij dan toe.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
10
g
|
Sugar:
40
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Kerst