Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Opor opor van rundvlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
runder bieflappen
▢
¾
dl
slaolie
▢
2
middel grote uien
▢
3
teentjes
knoflook
▢
½
eetlepel
assem
▢
3
dl
water
▢
¼
blokje
santen
Boemboes:
▢
2
fijn gemaakte kemirie nootjes
▢
2
blaadjes
salam
▢
2
blaadjes
djeroek poeroet
▢
1
spriet
sereh
▢
1
plakje
laos
▢
2
theelepels
ketoembar
▢
1
theelepel
djinten
▢
2
theelepels
suiker
▢
zout
naar smaak
Instructies
Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in slaolie glazig.
Voeg het vlees toe en fruit dit mee.
om en om, totdat het lichtbruin is.
Voeg de boemboes toe en fruit deze ook mee.
Blus het geheel met assem opgelost in water en laat het vlees ongeveer een half uur sudderen.
Voeg dan het blokje santen toe en laat dit smelten.
Laat het vlees daarna nog een half uur sudderen.
Verwijder voor het opdienen de blaadjes, sereh en laos
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Indonesië