Opor opor van rundvlees
Ingrediënten
- 500 gram runder bieflappen
- ¾ dl slaolie
- 2 middel grote uien
- 3 teentjes knoflook
- ½ eetlepel assem
- 3 dl water
- ¼ blokje santen
Boemboes:
- 2 fijn gemaakte kemirie nootjes
- 2 blaadjes salam
- 2 blaadjes djeroek poeroet
- 1 spriet sereh
- 1 plakje laos
- 2 theelepels ketoembar
- 1 theelepel djinten
- 2 theelepels suiker
- zout naar smaak
Instructies
- Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
- Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in slaolie glazig.
- Voeg het vlees toe en fruit dit mee.
- om en om, totdat het lichtbruin is.
- Voeg de boemboes toe en fruit deze ook mee.
- Blus het geheel met assem opgelost in water en laat het vlees ongeveer een half uur sudderen.
- Voeg dan het blokje santen toe en laat dit smelten.
- Laat het vlees daarna nog een half uur sudderen.
- Verwijder voor het opdienen de blaadjes, sereh en laos