Opor opor van rundvlees

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram runder bieflappen
  • ¾ dl slaolie
  • 2 middel grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel assem
  • 3 dl water
  • ¼ blokje santen

Boemboes:

  • 2 fijn gemaakte kemirie nootjes
  • 2 blaadjes salam
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • 1 spriet sereh
  • 1 plakje laos
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 2 theelepels suiker
  • zout naar smaak

Instructies

  • Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
  • Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in slaolie glazig.
  • Voeg het vlees toe en fruit dit mee.
  • om en om, totdat het lichtbruin is.
  • Voeg de boemboes toe en fruit deze ook mee.
  • Blus het geheel met assem opgelost in water en laat het vlees ongeveer een half uur sudderen.
  • Voeg dan het blokje santen toe en laat dit smelten.
  • Laat het vlees daarna nog een half uur sudderen.
  • Verwijder voor het opdienen de blaadjes, sereh en laos
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Indonesië