Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witte zalmfilet met romige Rodenbachsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
stukken
zalmfilet
van 150 gr ,als voorgerecht, anders 200 gr
Bouillon:
▢
1
takje
tijm
▢
1
laurierblad
▢
1
ajuin
▢
1
kruidnagel
▢
1
takje
selder
▢
enkele
peterseliestaarten
▢
2
flessen
Rodenbach
▢
peper
▢
zout
Voor het garnituur:
▢
½
kg
wortelen
▢
2
stengels
prei
julienne gesneden
▢
1
kg
mosselen
verse / gaar gemaakt met een flinke scheut Rodenbach
▢
¼
liter
room
Instructies
Laat de porties zalmfilet in de vooraf klaargemaakte groentebouillon ± 10 minuten
zachtjes koken.
Haal de vis uit de pan en houd hem op een schotel warm.
Bereid intussen de mosselen voor het garnituur en haal ze uit de schelpen.
Laat het mosselkookvocht tot op de helft inkoken.
Snijd de groentejulienne en stoof die gaar.
Laat een deel van het kookvocht van de zalmfilets tot op de helft inkoken.
Maak een beetje blonde roux met 1 lepel boter en 1 lepel bloem.
Bevochtig met het ingekookte mosselvocht en de ingekookte visbouillon en laat onder voortdurend roeren tot op de gewenste dikte inkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg tenslotte de room, de groentejulienne en de mosselen toe.
Schik de zalmfilets midden op een dienschotel en nappeer met de romige Rodenbachsaus.
Breng rondom een krans duchesse aardappelen aan en bestrooi het geheel met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Duchesse aardappelen kunt u ook door gekookte aardappelen vervangen; geef die er apart bij.
Serveer met een Rodenbach.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
België