Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauwmaaltijd met knoflooksaus
Porties:
4
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
kabeljauwfilet
verse
▢
3
eetlepels
zeezoutkristallen
▢
1
schaaltje
bloemkoolroosjes
350 g
▢
1
kleine
venkelknol
▢
200
g
groene asperges
▢
8
worteltjes
▢
8
kleine
nieuwe aardappels
▢
zout
▢
4
eieren
S
▢
5
teentjes
knoflook
▢
2
dl
olijvonaise
Instructies
Voorbereiden
(1 dag tot 2 uur van tevoren): Kabeljauw aan beide zijden bestrooien met zeezout.
Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Bereiden
Bloemkoolroosjes halveren.
Venkel schoonmaken, wassen en in schuine plakken snijden.
Asperges wassen en 2 cm van onderkant afsnijden.
Worteltjes schoonmaken.
Aardappels schrappen en wassen.
Aardappels in weinig water met zout gaar koken.
Eieren 10 minuten meekoken.
Asperges in ruim water met zout gaar koken.
Bloemkool, venkel en worteltjes in weinig water met zout beetgaar koken.
Kabeljauw goed afspoelen en in ruim water in 8 minuten tegen de kook aan zachtjes gaar pocheren.
Voor aïoli knoflook pellen, boven olijvonaise uitknijpen en doorroeren.
Eieren afspoelen onder koud water, pellen en halveren.
Kabeljauw met schuimspaan uit pan scheppen.
Groenten en aardappels afgieten.
Vis, groenten en eieren op grote schaal leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met aïoli.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
26
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
47
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges