Kabeljauwmaaltijd met knoflooksaus

Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauwfilet verse
  • 3 eetlepels zeezoutkristallen
  • 1 schaaltje bloemkoolroosjes 350 g
  • 1 kleine venkelknol
  • 200 g groene asperges
  • 8 worteltjes
  • 8 kleine nieuwe aardappels
  • zout
  • 4 eieren S
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 dl olijvonaise

Instructies

Voorbereiden

  • (1 dag tot 2 uur van tevoren): Kabeljauw aan beide zijden bestrooien met zeezout.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Bereiden

  • Bloemkoolroosjes halveren.
  • Venkel schoonmaken, wassen en in schuine plakken snijden.
  • Asperges wassen en 2 cm van onderkant afsnijden.
  • Worteltjes schoonmaken.
  • Aardappels schrappen en wassen.
  • Aardappels in weinig water met zout gaar koken.
  • Eieren 10 minuten meekoken.
  • Asperges in ruim water met zout gaar koken.
  • Bloemkool, venkel en worteltjes in weinig water met zout beetgaar koken.
  • Kabeljauw goed afspoelen en in ruim water in 8 minuten tegen de kook aan zachtjes gaar pocheren.
  • Voor aïoli knoflook pellen, boven olijvonaise uitknijpen en doorroeren.
  • Eieren afspoelen onder koud water, pellen en halveren.
  • Kabeljauw met schuimspaan uit pan scheppen.
  • Groenten en aardappels afgieten.
  • Vis, groenten en eieren op grote schaal leggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met aïoli.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 30 g | Vet: 47 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------