Kabeljauwmaaltijd met knoflooksaus
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden
- (1 dag tot 2 uur van tevoren): Kabeljauw aan beide zijden bestrooien met zeezout.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Bereiden
- Bloemkoolroosjes halveren.
- Venkel schoonmaken, wassen en in schuine plakken snijden.
- Asperges wassen en 2 cm van onderkant afsnijden.
- Worteltjes schoonmaken.
- Aardappels schrappen en wassen.
- Aardappels in weinig water met zout gaar koken.
- Eieren 10 minuten meekoken.
- Asperges in ruim water met zout gaar koken.
- Bloemkool, venkel en worteltjes in weinig water met zout beetgaar koken.
- Kabeljauw goed afspoelen en in ruim water in 8 minuten tegen de kook aan zachtjes gaar pocheren.
- Voor aïoli knoflook pellen, boven olijvonaise uitknijpen en doorroeren.
- Eieren afspoelen onder koud water, pellen en halveren.
- Kabeljauw met schuimspaan uit pan scheppen.
- Groenten en aardappels afgieten.
- Vis, groenten en eieren op grote schaal leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met aïoli.
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 30 g | Vet: 47 g