Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip met veertig teentjes knoflook
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
wachten
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadslede
Ingrediënten
▢
1
blikje
ansjovis in olie
46 g
▢
1
dl
melk
▢
1
grote
scharrelkip
1500 g
▢
15
g
verse rozemarijn
▢
1 ½
dl
olijfolie
▢
peper
▢
40
teentjes
knoflook
200 g
Instructies
Ansjovis 30 minuten in melk leggen om te ontzouten.
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Ansjovis uit melk nemen en fijn snijden of in keukenmachine fijn malen.
Vel van kip aan borstzijde met wijsvinger losmaken van borstvlees en ansjovis tussen borstvlees en vel verdelen.
Rozemarijn fijnsnijden en door olie mengen.
Deel van oliemengsel met kwastje over kip verdelen.
Kip bestrooien met peper.
Rest van olie in braadslede schenken.
Kip in braadslede leggen en ongepelde teentjes knoflook eromheen leggen.
In warme oven kip in 75 minuten goudbruin braden, af en toe bedruipen met braadolie.
Kip met teentjes knoflook op schaal leggen.
Aan tafel aansnijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met waterkerssalade.
Voedingswaarden
Calories:
715
kcal
|
koolhydraten:
14
g
|
Protein:
39
g
|
Vet:
56
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk