Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sperziebonen met sambal goreng
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
sperziebonen
▢
150
gram
witte kool
▢
3
uien
▢
1
teentjes
knoflook
▢
1
eetlepels
sambal oelektrassie
▢
1
eetlepels
laos
▢
1
eetlepels
suiker
▢
1
sprietjes
sereh
▢
1
salam bladeren
▢
0,12
blok
santen
▢
2
eetlepels
olie
▢
zout
naar smaak
Instructies
Was de bonen en breek ze in drie of vier stukjes.
Maak van de uien, knoflook, sambal, laos en suiker een brij staafmixer.
Fruit dit mengsel in de olie goudgeel.
Voeg nu de kool toe en laat dit 2 minuten mee fruiten.
Voeg het stuk santen, sereh, de salam en een dl water toe.
Laat dit alles een minuut of 5 a 6 stoven tot er olie uit de santen komt.
De bonen mogen niet te gaar worden.
Variatie:
dit gerecht is ook met kool witte,groene,savooie-,spits-,of bloem-kool,spruitjes,prei, peultjes of tomaat te bereiden.
Als u tomaat gebruikt, moet u 1 theelepel suiker meer toevoegen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch