Sperziebonen met sambal goreng

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 150 gram witte kool
  • 3 uien
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 eetlepels sambal oelektrassie
  • 1 eetlepels laos
  • 1 eetlepels suiker
  • 1 sprietjes sereh
  • 1 salam bladeren
  • 0,12 blok santen
  • 2 eetlepels olie
  • zout naar smaak

Instructies

  • Was de bonen en breek ze in drie of vier stukjes.
  • Maak van de uien, knoflook, sambal, laos en suiker een brij staafmixer.
  • Fruit dit mengsel in de olie goudgeel.
  • Voeg nu de kool toe en laat dit 2 minuten mee fruiten.
  • Voeg het stuk santen, sereh, de salam en een dl water toe.
  • Laat dit alles een minuut of 5 a 6 stoven tot er olie uit de santen komt.
  • De bonen mogen niet te gaar worden.

Variatie:

  • dit gerecht is ook met kool witte,groene,savooie-,spits-,of bloem-kool,spruitjes,prei, peultjes of tomaat te bereiden.
  • Als u tomaat gebruikt, moet u 1 theelepel suiker meer toevoegen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch