Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rabarbertaart van Allerhande
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plasticfolie, lage taartvorm (24 cm doorsnede)
Ingrediënten
▢
150
g
roomboter
koude
▢
350
g
bloem
▢
4
eetlepels
witte basterdsuiker
▢
snufje
zout
▢
2
eierdooiers
▢
500
g
rabarber
▢
150
g
geleisuiker
▢
1
zakje
amandelschaafsel
▢
boter
om in te vetten
▢
bloem
om te bestuiven
Instructies
Voorbereiden
Boter in blokjes snijden. Boter, bloem, suiker, zout en 1 eierdooier met koele hand tot samenhangende bal kneden.
Deeg in stuk huishoudfolie wikkelen en minimaal 1 uur in koelkast leggen.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Rabarber wassen en in kleine stukjes snijden. Rabarber in kom doen en geleisuiker en amandelschaafsel erdoor mengen.
Wervlak dun met bloem bestuiven en hierop deeg dun uitrollentot cirkel die iets groter is dan doorsnede van taartvorm.
Taarvorm met boter invetten en bekleden met deegcirkel.
Rest van deeg bewaren voor ruitpatroon.
Taartvorm vullen met rabarbermengsel.
Uit rest van deeg lange reepjes snijden.
Met reepjes deeg ruitpatroon bovenop vulling maken.
Eierdooier loskloppen en hiermee ruitpatroon bestrijken.
Taart 35 à 40 minuten in oven bakken tot bovenkant goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
10 voorbereiden, 100 wachten, 15 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 475 kCal - eiwit 79 g
vet 21 g - koolhydraten 62 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Groenten
/
Hartige taart
/
Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk