Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Burgers met Jeneverbessen Zuurkool en Knolselderijpuree
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
Alpro® Soya Burgers Mild
▢
1
pak
zuurkool
▢
2
uien
▢
6
jeneverbessen
▢
1
kleine
knolselderij
▢
2
grote
kruimige aardappelen
▢
1
pakje
Alpro® Soya Cuisine kookroom
▢
50
ml
port
▢
1
glas
rode wijn
▢
250
ml
groentebouillon
▢
2
takjes
tijm
▢
Alpro® Soya Bak en Braad
▢
Maïzena
▢
Zout
Instructies
Snipper één ui fijn en bak deze in een middelgrote pan in Alpro® Soya Bak en Braad.
Voeg de gekneusde jeneverbessen en een takje tijm toe.
Smoor de uien gedurende 5 minuten.
Voeg de zuurkool toe, dek de pan af en laat de zuurkool ongeveer 30 minuten pruttelen op een laag vuur.
Snijd de knolselderij en geschilde aardappelen in blokjes van 1 cm.
Kook de blokjes ongeveer 15 minuten in een steelpan met voldoende water en een theelepel zout.
Giet de knolselderij en aardappelen af wanneer ze gaar zijn, pureer ze en voeg Alpro® Soya Cuisine toe voor een romige puree.
In een apart sauspannetje, voeg de andere gesnipperde ui, port, rode wijn en de rest van de tijm toe.
Kook het geheel in totdat de wijn tot de helft is ingekookt.
Voeg de groentebouillon toe en bind het met maïzena tot een mooie saus.
Bak de Alpro® Soya Burgers in een beetje Alpro® Soya Bak en Braad, 2 minuten aan elke kant totdat ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de burgers met de romige knolselderijpuree, jeneverbessen zuurkool en de portsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch