Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Pompoenrisotto met Soya Reepjes, Witlof en Geitenkaas
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pompoen
▢
1
ui
▢
2
tenen
knoflook
▢
250
g
risottorijst
▢
2
pakken Alpro® Soya Reepjes Pittig
▢
1½
liter
water
▢
1
glas
witte wijn
▢
4
stronkjes witlof
▢
150
g
geitenkaas
optioneel
▢
Alpro® Soya Bakken & Braden
▢
Zout naar smaak
Instructies
Schil de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de pitten.
Snijd een helft in grove stukken en breng deze aan de kook met 1½ liter water.
Voeg zout naar smaak toe en kook gedurende 10 minuten.
Snijd de andere helft van de pompoen in kleine blokjes.
Snipper de ui, knoflook en fruit ze in een scheutje Alpro® Soya Bakken & Braden.
Voeg de kleine pompoenblokjes en de risottorijst toe.
Voeg een paar lepels van de pompoenbouillon toe en laat het vocht volledig opnemen door de risotto.
Herhaal dit proces gedurende ongeveer 20 minuten.
Voeg de pittige Alpro® Soya Reepjes toe en warm ze goed door.
Halveer de witlofstronken in de lengte.
Bak de halve stronken om en om, ongeveer 5 minuten, in een scheutje Alpro® Soya Bakken & Braden.
Begin met de ronde kant van de witlofstronk in de pan.
Dek de pan af en bak nog eens 5 minuten.
Serveer de risotto met daarop de gebakken witlof.
Verdeel stukjes geitenkaas over de risotto.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
80
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Rijst
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch