Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tofu gnocci met tomatensaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kilo
vastkokende aardappels
▢
150
g
bloem
▢
1
ei
optioneel
▢
½
pak
Alpro® soya Tofu Basis
▢
1
blik
tomaten
▢
1
ui
fijngesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
1
bos
basilicum
▢
50
g
Parmezaanse kaas
▢
Alpro® soya Bakken & Braden
Instructies
Kook de aardappelen in de schil gedurende ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn.
Verhit een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de tomaten toe en laat ze 20 minuten sudderen op een laag vuur.
Schil de aardappelen en pureer ze.
Meng de gepureerde aardappel met de bloem en het ei, en verkruimel de tofu erdoor.
Vorm lange worstjes van vingerdikte en snijd ze in stukjes van 2 cm.
Maak hier markeringen in met een vork.
Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook.
Kook de gnocchi in het kokende water tot ze bovendrijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gnocchi met de tomatensaus, verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Tips:
Voeg een vleugje olijfolie toe aan de tomatensaus voor extra smaak. Garneer met verse basilicumblaadjes voor een kleurrijke presentatie.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
80
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch