Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geflambeerde ananas van Allerhande
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
kokos
geraspte
▢
1
ananas
▢
3
eetlepels
boter
▢
3
eetlepels
basterdsuiker
lichtbruine
▢
½
theelepel
kruidnagelpoeder
▢
4
eetlepels
rum
Instructies
In droge wok kokos lichtbruin roosteren, op bord laten afkoelen.
Ananas in lengte halveren, elke helft in 4 parten snijden.
Vruchtvlees van schil lossnijden, harde kern wegsnijden.
Ananasparten in plakken snijden van ca. 1 cm dik.
In wok boter verhitten, suiker erdoor roeren en laten oplossen.
Ananas in wok scheppen en ca. 5 minuten op matig vuur roerbakken.
Bestrooien met kruidnagel, ananas nogmaals omscheppen.
Rum in wok schenken en 10 seconden meewarmen, zodat alcohol net begint te verdampen.
Alcoholdamp aansteken.
Als vlammen gedoofd zijn, kokos erover strooien.
Serveren met vanilleroomijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van een hele ananas kan ook een bakje voorgesneden ananas worden gebruikt.
Voedingswaarden
Calories:
230
kcal
|
koolhydraten:
26
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
13
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch