Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse Mosselsoep met Tomaten en Olijven
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gr
gekookte mosselen
▢
4
uien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
4
eetlepels
olie
▢
500
gr
ontvelde tomaten
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Suiker naar smaak
▢
15
druppels
tabasco
▢
1
mespunt
tijm
▢
1
mespunt
oregano
▢
½
liter
witte wijn
▢
20
gevulde Spaanse olijven
▢
1
glas
sherry
▢
½
bosje
bieslook
▢
¼
liter
crème fraîche
Instructies
Maak de uien schoon en snipper ze fijn; pers de knoflook uit.
Verhit de olie in een grote pan en fruit de uien en knoflook hierin.
Voeg de ontvelde tomaten, 1 kop water, tijm, oregano, tabasco en naar smaak zout, peper en suiker toe.
Laat het geheel 15 minuten koken.
Voeg de witte wijn toe en voeg vervolgens de gekookte mosselen toe aan de pan.
Snijd de gevulde Spaanse olijven in schijfjes, hak de bieslook fijn en roer ze samen met de sherry door de soep.
Breng de Spaanse mosselsoep op smaak en roer tot slot de crème fraîche erdoor voor een romige textuur.
Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een Spaanse witte wijn, zoals Albariño of Verdejo, past goed bij deze Spaanse mosselsoep.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Spanje
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij