Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Mosselsoep
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr
gekookte mosselen
▢
1
liter
water
▢
2
pakjes
kippensoep
▢
2
eetlepels
tomatenketchup
▢
1
eetlepel
gembersiroop
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
Peper naar smaak
▢
4
eetlepels
room
▢
Dille voor garnering
Instructies
Breng 1 liter water aan de kook in een grote pan.
Voeg de kippensoep toe aan het kokende water en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de gekookte mosselen, tomatenketchup en gembersiroop toe aan de pan en laat alles even trekken.
Breng de soep op smaak met citroensap en peper.
Verdeel de pittige mosselsoep over 4 borden en garneer elk bord met een eetlepel room en wat dille voor een frisse touch.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, past goed bij deze pittige mosselsoep.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
10
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten