Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosseltoast 'Française'
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
verse mosselen
▢
Roomboter
▢
1
ui
fijngehakt
▢
150
gram
champignons uit blik
uitgelekt
▢
3
theelepels
Pernod
anijslikeur
▢
150
gram
belegen Gouda
geraspt
▢
4
sneetjes
geroosterd brood
Instructies
Kook de mosselen met het deksel op de pan in licht gezouten water tot alle schelpen openstaan.
Haal de mosselen uit de schelpen en bewaar ze.
Fruit de fijngehakte ui in 3 eetlepels roomboter.
Voeg de uitgelekte champignons toe en kruid met zout en peper.
Voeg de mosselen toe aan de pan en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de Pernod toe en laat het even meekoken.
Rooster ondertussen de sneetjes brood en besmeer ze met roomboter.
Verdeel de mossel-champignonmengsel over de sneetjes brood en bedek ze met een laag geraspte Gouda.
Bak de toast in 5 tot 8 minuten onder de voorverwarmde grill tot ze goudbruin zijn.
Serveer de mosseltoast 'à la Française' direct en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
mg
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Tosti's
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Frankrijk