Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige eendenborst met paté
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
rode chilipepertjes
gedroogd
▢
1
theelepel
kardemom
gemalen
▢
½
theelepel
komijn
gemalen
▢
1
theelepel
ketoembar
gemalen koriander
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
eendenborstfilets
▢
2
eetlepels
pijnboompitten
▢
zout
▢
½
zak
rocket slamelange
a 75 g
▢
100
g
champignonpaté
Instructies
Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen.
Pepertje erboven verkruimelen.
Kardemom, komijn, koriander en 1 eetlepel olie toevoegen.
Geheel goed mengen, eendenborstfilets er aan vleeskant mee inwrijven en ca. 30 minuten laten intrekken.
In droge koekenpan pijnboompitten licht roosteren.
Op bord laten afkoelen.
Rest van olie in koekenpan verhitten.
Vel van eendenborst paar keer insnijden.
Eendenborst op velzijde ca. 3 minuten bakken, omdraaien en nog ca. 2 minuten bakken tot vlees rosé is.
Vlees uit pan nemen en met zout bestrooien.
Vel lossnijden, filets in dunne plakjes snijden.
Sla over vier borden verdelen.
Paté in blokjes snijden.
Plakjes eendenborst op sla rangschikken en bestrooien met blokjes paté.
Garneren met geroosterde pijnboompitten.
Voedingswaarden
Calories:
410
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
16
g
|
Vet:
38
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Voorgerechten