Kruidige eendenborst met paté
Allerhande 2002
Ingrediënten
Instructies
- Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen.
- Pepertje erboven verkruimelen.
- Kardemom, komijn, koriander en 1 eetlepel olie toevoegen.
- Geheel goed mengen, eendenborstfilets er aan vleeskant mee inwrijven en ca. 30 minuten laten intrekken.
- In droge koekenpan pijnboompitten licht roosteren.
- Op bord laten afkoelen.
- Rest van olie in koekenpan verhitten.
- Vel van eendenborst paar keer insnijden.
- Eendenborst op velzijde ca. 3 minuten bakken, omdraaien en nog ca. 2 minuten bakken tot vlees rosé is.
- Vlees uit pan nemen en met zout bestrooien.
- Vel lossnijden, filets in dunne plakjes snijden.
- Sla over vier borden verdelen.
- Paté in blokjes snijden.
- Plakjes eendenborst op sla rangschikken en bestrooien met blokjes paté.
- Garneren met geroosterde pijnboompitten.
Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 16 g | Vet: 38 g