Kruidige eendenborst met paté

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipepertjes gedroogd
  • 1 theelepel kardemom gemalen
  • ½ theelepel komijn gemalen
  • 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eendenborstfilets
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • zout
  • ½ zak rocket slamelange a 75 g
  • 100 g champignonpaté

Instructies

  • Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen.
  • Pepertje erboven verkruimelen.
  • Kardemom, komijn, koriander en 1 eetlepel olie toevoegen.
  • Geheel goed mengen, eendenborstfilets er aan vleeskant mee inwrijven en ca. 30 minuten laten intrekken.
  • In droge koekenpan pijnboompitten licht roosteren.
  • Op bord laten afkoelen.
  • Rest van olie in koekenpan verhitten.
  • Vel van eendenborst paar keer insnijden.
  • Eendenborst op velzijde ca. 3 minuten bakken, omdraaien en nog ca. 2 minuten bakken tot vlees rosé is.
  • Vlees uit pan nemen en met zout bestrooien.
  • Vel lossnijden, filets in dunne plakjes snijden.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Paté in blokjes snijden.
  • Plakjes eendenborst op sla rangschikken en bestrooien met blokjes paté.
  • Garneren met geroosterde pijnboompitten.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 16 g | Vet: 38 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Voorgerechten