Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lauwwarme noedelsalade met gemarineerde tonijn
Allerhande 2002
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
limoen
▢
2
eetlepels
cream sherry
▢
2
eetlepels
Japanse sojasaus
▢
1
tonijnsteak
ca. 150 g
▢
1½
cm
gemberwortel
▢
1
teentje
knoflook
▢
4
eetlepels
roerbakolie
▢
1
rode peper
▢
15
gr
basilicum
verse
▢
2
eetlepels
cashewnoten
gezouten
▢
150
g
eiermie
▢
30
gr
rucola
Instructies
Limoen schoonboenen en schil grof raspen.
Limoen uitpersen.
In kom 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel sherry en 1 eetlepel sojasaus mengen. Tonijn in blokjes snijden en door marinade scheppen.
Gemberwortel dun schillen.
Knoflook pellen.
Gember en knoflook in knoflookpers boven kommetje uitpersen.
Limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel sojasaus en 3 eetlepels olie toevoegen en tot dressing kloppen.
Rode peper in lengte halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Basilicumblaadjes van takjes plukken.
Cashewnoten licht roosteren in droge koekenpan.
In koekenpan rest van olie verhitten.
Tonijn op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken.
Reepjes rode peper ca. 20 seconden meebakken.
Intussen mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing en laten uitlekken. In grote kom dressing,cashewnoten,tonijn en basilicumblaadjes door mie scheppen.
Rucola over twee borden verdelen.
Bedruppelen met wat limoensap.
Noedelsalade erop scheppen.
Voedingswaarden
Calories:
730
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
34
g
|
Vet:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Noten
/
Salade
/
Vis