Lauwwarme noedelsalade met gemarineerde tonijn

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 2 eetlepels cream sherry
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 tonijnsteak ca. 150 g
  • cm gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels roerbakolie
  • 1 rode peper
  • 15 gr basilicum verse
  • 2 eetlepels cashewnoten gezouten
  • 150 g eiermie
  • 30 gr rucola

Instructies

  • Limoen schoonboenen en schil grof raspen.
  • Limoen uitpersen.
  • In kom 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel sherry en 1 eetlepel sojasaus mengen. Tonijn in blokjes snijden en door marinade scheppen.
  • Gemberwortel dun schillen.
  • Knoflook pellen.
  • Gember en knoflook in knoflookpers boven kommetje uitpersen.
  • Limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel sojasaus en 3 eetlepels olie toevoegen en tot dressing kloppen.
  • Rode peper in lengte halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Basilicumblaadjes van takjes plukken.
  • Cashewnoten licht roosteren in droge koekenpan.
  • In koekenpan rest van olie verhitten.
  • Tonijn op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken.
  • Reepjes rode peper ca. 20 seconden meebakken.
  • Intussen mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing en laten uitlekken. In grote kom dressing,cashewnoten,tonijn en basilicumblaadjes door mie scheppen.
  • Rucola over twee borden verdelen.
  • Bedruppelen met wat limoensap.
  • Noedelsalade erop scheppen.

Voedingswaarden

Calories: 730 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 34 g | Vet: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noten / Salade / Vis