Lauwwarme noedelsalade met gemarineerde tonijn
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 1 limoen
- 2 eetlepels cream sherry
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 tonijnsteak ca. 150 g
- 1½ cm gemberwortel
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels roerbakolie
- 1 rode peper
- 15 gr basilicum verse
- 2 eetlepels cashewnoten gezouten
- 150 g eiermie
- 30 gr rucola
Instructies
- Limoen schoonboenen en schil grof raspen.
- Limoen uitpersen.
- In kom 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel sherry en 1 eetlepel sojasaus mengen. Tonijn in blokjes snijden en door marinade scheppen.
- Gemberwortel dun schillen.
- Knoflook pellen.
- Gember en knoflook in knoflookpers boven kommetje uitpersen.
- Limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel sojasaus en 3 eetlepels olie toevoegen en tot dressing kloppen.
- Rode peper in lengte halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Basilicumblaadjes van takjes plukken.
- Cashewnoten licht roosteren in droge koekenpan.
- In koekenpan rest van olie verhitten.
- Tonijn op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken.
- Reepjes rode peper ca. 20 seconden meebakken.
- Intussen mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing en laten uitlekken. In grote kom dressing,cashewnoten,tonijn en basilicumblaadjes door mie scheppen.
- Rucola over twee borden verdelen.
- Bedruppelen met wat limoensap.
- Noedelsalade erop scheppen.
Voedingswaarden
Calories: 730 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 34 g | Vet: 35 g