Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosseltoast met Roerei en Tuinkers
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1,5
kg
verse mosselen
▢
4
sneetjes
geroosterd brood
▢
4
eieren
▢
1
el
tomatenketchup
▢
3
el
water
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Verse
tuinkers
gehakt
▢
20
gram
boter
Instructies
Kook de schoongemaakte mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen openstaan.
Spoel ze af met koud water en haal ze uit de schelpen.
Rooster de sneetjes brood en besprenkel ze met enkele druppels mosselnat.
Kluts de eieren in een kom met water, gehakte tuinkers, zout en peper.
Verhit de boter in een pan en voeg de geklutste eieren toe.
Roer constant tot het ei gestold is en een romig roerei ontstaat.
Verdeel het roerei over de geroosterde sneetjes brood en beleg ze met de mosselen.
Garneer het gerecht met de resterende gehakte tuinkers.
Serveer de mosseltoast direct en geniet ervan als voorgerecht of koud hapje!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio vormt een mooie aanvulling op dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2
mg
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koude Hapjes
/
Ontbijt
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten