Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Gegratineerde Mosselschotel met Champignons
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
verse mosselen
▢
150
g
verse champignons
in plakjes gesneden
▢
50
g
geraspte belegen kaas
▢
2
kopjes
dikke bechamelsaus
▢
25
g
roomboter
▢
Paneermeel
Instructies
Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen openstaan.
Spoel ze vervolgens af met koud water en haal de mosselen uit de schelpen.
Meng de mosselen met de plakjes champignons en de dikke bechamelsaus.
Verdeel het mosselmengsel over 4 kleine ovenschaaltjes of een grote vuurvaste schaal.
Bestrooi het gerecht royaal met paneermeel en geraspte kaas.
Leg hier en daar kleine klontjes roomboter.
Verwarm de oven voor op de grillstand.
Gratineer de mosselen in de hete oven totdat de kaas goudbruin is en het paneermeel knapperig is, dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
Serveer de gegratineerde mosselen direct uit de oven en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
mg
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vis
/
Zeevruchten