Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde champignons van Ch. Brehant
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
24
dikke
champignons
▢
2
sjalotten
▢
300
g
ham
▢
100
g
Gruyère
geraspte
▢
50
g
boter
Voor de bechamelsaus
▢
75
g
meel
▢
75
g
boter
▢
½
lit
lit melk
▢
2
eieren
▢
1
citroen
▢
muskaat
▢
peperen
▢
zout
Instructies
Snijd de steeltjes van de champignons af en was ze in azijnwater.
laat ze toegedekt braden met een eetlepel boter.
maak de champignons schoon en hak ze fijn.
de ham eveneens fijnhakken en de sjalotten en stoof dit in een eetlepel boter.
prepareer intussen de saus.
Het meel in een pannetje vermengen met gesmolten boter.
2 minuten laten koken en voeg er dan, in een keer, de koude melk bij.
roer om tot u een dikke saus bekomt.
peper en zout bijdoen, een mespunt muskaat en een geutje citroensap.
zet van het vuur af en voeg er de eierdooiers bij, terwijl u vlug omroert.
dan de room er bijvoegen.
doe enkele lepels van deze saus (champignons, ham en sjalotten) er aan toe en verwerk de helft van de kaas er onder.
Goed mengen.
de koppen van de champignons met deze farce opvullen.
De rest van de farce er over strijken en het gerecht in de oven zetten.
De gevulde champignons er boven op leggen en alles overgieten met saus.
De rest van de kaas er op strooien, er een paar nootjes boter opleggen en in een warme oven gratineren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bijpassende wijn
een lichte, rode wijn, een streekwijn
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten