Gevulde champignons van Ch. Brehant
Ingrediënten
- 24 dikke champignons
- 2 sjalotten
- 300 g ham
- 100 g Gruyère geraspte
- 50 g boter
Voor de bechamelsaus
- 75 g meel
- 75 g boter
- ½ lit lit melk
- 2 eieren
- 1 citroen
- muskaat
- peperen
- zout
Instructies
- Snijd de steeltjes van de champignons af en was ze in azijnwater.
- laat ze toegedekt braden met een eetlepel boter.
- maak de champignons schoon en hak ze fijn.
- de ham eveneens fijnhakken en de sjalotten en stoof dit in een eetlepel boter.
- prepareer intussen de saus.
- Het meel in een pannetje vermengen met gesmolten boter.
- 2 minuten laten koken en voeg er dan, in een keer, de koude melk bij.
- roer om tot u een dikke saus bekomt.
- peper en zout bijdoen, een mespunt muskaat en een geutje citroensap.
- zet van het vuur af en voeg er de eierdooiers bij, terwijl u vlug omroert.
- dan de room er bijvoegen.
- doe enkele lepels van deze saus (champignons, ham en sjalotten) er aan toe en verwerk de helft van de kaas er onder.
- Goed mengen.
- de koppen van de champignons met deze farce opvullen.
- De rest van de farce er over strijken en het gerecht in de oven zetten.
- De gevulde champignons er boven op leggen en alles overgieten met saus.
- De rest van de kaas er op strooien, er een paar nootjes boter opleggen en in een warme oven gratineren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bijpassende wijn
een lichte, rode wijn, een streekwijn
een lichte, rode wijn, een streekwijn