Gevulde champignons van Ch. Brehant

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 24 dikke champignons
  • 2 sjalotten
  • 300 g ham
  • 100 g Gruyère geraspte
  • 50 g boter

Voor de bechamelsaus

  • 75 g meel
  • 75 g boter
  • ½ lit lit melk
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • muskaat
  • peperen
  • zout

Instructies

  • Snijd de steeltjes van de champignons af en was ze in azijnwater.
  • laat ze toegedekt braden met een eetlepel boter.
  • maak de champignons schoon en hak ze fijn.
  • de ham eveneens fijnhakken en de sjalotten en stoof dit in een eetlepel boter.
  • prepareer intussen de saus.
  • Het meel in een pannetje vermengen met gesmolten boter.
  • 2 minuten laten koken en voeg er dan, in een keer, de koude melk bij.
  • roer om tot u een dikke saus bekomt.
  • peper en zout bijdoen, een mespunt muskaat en een geutje citroensap.
  • zet van het vuur af en voeg er de eierdooiers bij, terwijl u vlug omroert.
  • dan de room er bijvoegen.
  • doe enkele lepels van deze saus (champignons, ham en sjalotten) er aan toe en verwerk de helft van de kaas er onder.
  • Goed mengen.
  • de koppen van de champignons met deze farce opvullen.
  • De rest van de farce er over strijken en het gerecht in de oven zetten.
  • De gevulde champignons er boven op leggen en alles overgieten met saus.
  • De rest van de kaas er op strooien, er een paar nootjes boter opleggen en in een warme oven gratineren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bijpassende wijn
een lichte, rode wijn, een streekwijn
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten