Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Konijnenpastei
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
konijn
in stukken verdeeld
▢
250
g
mager kalfsvlees
▢
250
g
varkensvlees
▢
200
g
vet spek
▢
1
dl
droge
witte wijn
▢
1
dl
porto of madera
▢
1
glas
cognac
▢
peterselie
▢
snufje
dragon
gedroogde
▢
peper
▢
zout
Voor de marinade
▢
2
dl
witte wijn
▢
2
uien
▢
teentje
knoflook
facultatief
▢
1
dozijn
zwarte peperbollen
▢
1
bosje
peterselie
▢
2
kruidnagels
▢
zout
Instructies
Het konijn 2 dagen laten marineren met de wijn, de in rondjes gesneden uien, het gepelde knoflook, de specerijen en de takjes peterselie.
Leg het konijn nu in een kastrol, samen met het kalfs- en varkensvlees en met het spek.
Voeg er 1 dl witte wijn aan toe, met de marinade en laat gedurende 3 uren sudderen.
Bij halve kooktijd, er de cognac bijdoen, de porto en de dragon.
Het konijn ontbenen.
Dit gaat vrij gemakkelijk.
Indien niet, laat dan nog een weinig koken.
Al het vlees ruwweg hakken en goed vermengen.
Ferm samen kneden.
Deze bereiding opeen tassen in een terrein en overgieten met het kooknat.
Op gedurende 1 uur afgedekt in een middelmatig warme oven plaatsen.
Draai het deksel van het terrein om (de bolle kant naar beneden) en leg daarop een of ander gewicht.
Twee dagen in de koelkast bewaren alvorens op to dienen met augurken en uitjes.
Gameren met tuiltjes peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze pastei laat zich minstens 14 dagen bewaren in de koelkast.
Bijpassende wijn
een lichte wijn, beaujolais, corbiéres
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
/
Wild
Feestdagen etc
Kerst