Het laurierblad, de uien en een teentje knoflook zeer fijnhakken.
Werk dit mengsel kruiden bij de boter.
Stevig vermengen.
Peper en zout bijdoen, en de tijm.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijven.
Was ze en droog ze af.
Doe het voorzichtig, om ze niet te beschadigen.
Leg de aardappelen in een grote slakom en strooi er peper en zout op.
Met de hand omroeren, zodat ale ingrediënten goed aan een kleven.
Een gratineerschotel inwrijven met een teentje look, tot het bolletje heel is opgebruikt.
Bedek de bodem met twee regelmatige lagen aardappelen.
Met warm water precies onderdekken en in de oven plaatsen (thermostaat 6), nadat u klontjes bewerkte boter er op hebt gelegd. (zes klontjes boter overhouden voor de kwartels).
Nadat de aardappelen ongeveer 1 uur 30 minuten gegratineerd zijn, de warmte van de oven verminderen.
Vul de kwartels met het mengsel boter en kruiden en laat 15 tot 20 min.
In warme oven bakken.
Voeg de dunne spekzwoerden bij in de botersaus om meer smaak te geven.
Nu en dan omkeren tot ze mooi gebruind zijn.
Als de kwartels voldoende gebraden zijn, ze op de schotel aardappelen leggen en opdienen.