Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane vispakketjes
Allerhande 2002
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pakje
filobladerdeeg
diepvries
▢
400
g
zeewolffilet
▢
1
bakje
zongedroogde tomatentapenade
100 g
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
½
zakje
verse basilicum
a 15 g
▢
1
kleine
courgette
▢
1
kleine
rode paprika
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
eetlepels
boter
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
3
eetlepels
witte wijnazijn
Instructies
filodeeg in ca. 30 minuten laten ontdooien.
Vis royaal met tapenade bestrijken.
Vis in 6 gelijke stukken snijden en met zout en peper bestrooien.
Op elk stukje vis 1 grote of 2 kleine blaadjes basilicum leggen.
Courgette en paprika wassen, schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden. Knoflook pellen en snipperen.
Oven voorverwarmen op 200 ºC.
(In magnetron) boter smelten. filobladerdeeg voorzichtig ontvouwen.
Vel filodeeg aan beide zijden dun bestrijken met gesmolten boter.
Vel omdraaien en andere zijde ook met boter bestrijken.
Stukje vis in midden van velletje leggen en filodeeg rond vis tot pakketje vouwen.
Zo nog 5 vispakketjes maken.
Vispakketjes naast elkaar op ingevette bakplaat leggen en vis in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin bakken.
Intussen in koekenpan paprika, courgette en knoflook met olie en azijn op laag vuur al omscheppend ca. 10 minuten zachtjes bakken.
Groentemengsel met zout en peper op smaak brengen.
Vispakketjes in midden van de borden leggen, groenteblokjes ernaast scheppen.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Mediterraan