Mediterrane vispakketjes
Allerhande 2002
Ingrediënten
Instructies
- filodeeg in ca. 30 minuten laten ontdooien.
- Vis royaal met tapenade bestrijken.
- Vis in 6 gelijke stukken snijden en met zout en peper bestrooien.
- Op elk stukje vis 1 grote of 2 kleine blaadjes basilicum leggen.
- Courgette en paprika wassen, schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden. Knoflook pellen en snipperen.
- Oven voorverwarmen op 200 ºC.
- (In magnetron) boter smelten. filobladerdeeg voorzichtig ontvouwen.
- Vel filodeeg aan beide zijden dun bestrijken met gesmolten boter.
- Vel omdraaien en andere zijde ook met boter bestrijken.
- Stukje vis in midden van velletje leggen en filodeeg rond vis tot pakketje vouwen.
- Zo nog 5 vispakketjes maken.
- Vispakketjes naast elkaar op ingevette bakplaat leggen en vis in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin bakken.
- Intussen in koekenpan paprika, courgette en knoflook met olie en azijn op laag vuur al omscheppend ca. 10 minuten zachtjes bakken.
- Groentemengsel met zout en peper op smaak brengen.
- Vispakketjes in midden van de borden leggen, groenteblokjes ernaast scheppen.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g