Mediterrane vispakketjes

Allerhande 2002
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje filobladerdeeg diepvries
  • 400 g zeewolffilet
  • 1 bakje zongedroogde tomatentapenade 100 g
  • zout
  • versgemalen peper
  • ½ zakje verse basilicum a 15 g
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte wijnazijn

Instructies

  • filodeeg in ca. 30 minuten laten ontdooien.
  • Vis royaal met tapenade bestrijken.
  • Vis in 6 gelijke stukken snijden en met zout en peper bestrooien.
  • Op elk stukje vis 1 grote of 2 kleine blaadjes basilicum leggen.
  • Courgette en paprika wassen, schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden. Knoflook pellen en snipperen.
  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • (In magnetron) boter smelten. filobladerdeeg voorzichtig ontvouwen.
  • Vel filodeeg aan beide zijden dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Vel omdraaien en andere zijde ook met boter bestrijken.
  • Stukje vis in midden van velletje leggen en filodeeg rond vis tot pakketje vouwen.
  • Zo nog 5 vispakketjes maken.
  • Vispakketjes naast elkaar op ingevette bakplaat leggen en vis in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Intussen in koekenpan paprika, courgette en knoflook met olie en azijn op laag vuur al omscheppend ca. 10 minuten zachtjes bakken.
  • Groentemengsel met zout en peper op smaak brengen.
  • Vispakketjes in midden van de borden leggen, groenteblokjes ernaast scheppen.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Mediterraan