Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Alfredo
Traditioneel at men fettuccine bij deze saus, maar u kunt elke gewenste pastasoort gebruiken.Het is een zeer eenvoudige saus, die vlak voor de pasta gaar is, gemaakt kan worden.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
pasta
▢
90
g
boter
▢
150
g
versgeraspte parmezaanse kaas
▢
3
dl
slagroom
▢
3
eetlepels
fijngehakte peterselie
Instructies
Kook de pasta in een pan ruim kokende water met zout al dente.
Giet hem af en houd hem warm in de pan.
Smelt, terwijl de pasta opstaat, de boter op een laag vuur.
Voeg de parmezaanse kaas en de slagroom toe en breng de saus al roerend aan de kook.
Zet het vuur laag en kook de saus al roerend iets in.
Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe en meng goed.
Schep de saus door de pasta.
U kunt dit gerecht garneren met fijngehakte verse kruiden zoals tijm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Pasta
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch