Alfredo

Traditioneel at men fettuccine bij deze saus, maar u kunt elke gewenste pastasoort gebruiken.Het is een zeer eenvoudige saus, die vlak voor de pasta gaar is, gemaakt kan worden.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g pasta
  • 90 g boter
  • 150 g versgeraspte parmezaanse kaas
  • 3 dl slagroom
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie

Instructies

  • Kook de pasta in een pan ruim kokende water met zout al dente.
  • Giet hem af en houd hem warm in de pan.
  • Smelt, terwijl de pasta opstaat, de boter op een laag vuur.
  • Voeg de parmezaanse kaas en de slagroom toe en breng de saus al roerend aan de kook.
  • Zet het vuur laag en kook de saus al roerend iets in.
  • Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe en meng goed.
  • Schep de saus door de pasta.
  • U kunt dit gerecht garneren met fijngehakte verse kruiden zoals tijm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch