Pitten verwijderen en vruchtvlees in partjes snijden.
Citroen schoonboenen, schil eraf raspen.
Citroen halveren en uitpersen.
In magnetronschaal pruimen, abrikozenjam, citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en rum of likeur door elkaar scheppen.
In magnetron onafgedekt ca. 6-8 minuten verwarmen op vol vermogen (700 Watt), af en toe doorroeren. Indien nodig pruimencompote wat fijner prakken met vork.
4 blaadjes munt achterhouden, rest in dunne reepjes snijden en door pruimencompote scheppen.
Laten afkoelen tot lauwwarm.
Eventueel suiker naar smaak toevoegen.
In vier hoge coupes 4 lagen vanillekwark en om en om 3 lagen pruimencompote scheppen.
Garneren met munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze pruimencompote is ook lekker bij gebakken kipfilet of geroosterde drumsticks. Een fijngehakte rode peper of 1 eetlepel chilipoeder erdoor maakt de compote wat pittiger.