Pruimencompote met vanillekwark

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g pruimen verse
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 2 eetlepels rum of sinaasappellikeur slijter
  • 2 takjes munt
  • suiker
  • 500 g vanillekwark

Instructies

  • Pruimen wassen en halveren.
  • Pitten verwijderen en vruchtvlees in partjes snijden.
  • Citroen schoonboenen, schil eraf raspen.
  • Citroen halveren en uitpersen.
  • In magnetronschaal pruimen, abrikozenjam, citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en rum of likeur door elkaar scheppen.
  • In magnetron onafgedekt ca. 6-8 minuten verwarmen op vol vermogen (700 Watt), af en toe doorroeren. Indien nodig pruimencompote wat fijner prakken met vork.
  • 4 blaadjes munt achterhouden, rest in dunne reepjes snijden en door pruimencompote scheppen.
  • Laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Eventueel suiker naar smaak toevoegen.
  • In vier hoge coupes 4 lagen vanillekwark en om en om 3 lagen pruimencompote scheppen.
  • Garneren met munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze pruimencompote is ook lekker bij gebakken kipfilet of geroosterde drumsticks.
Een fijngehakte rode peper of 1 eetlepel chilipoeder erdoor maakt de compote wat pittiger.
 

Voedingswaarden

Calories: 226 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 8 g | Vet: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch