Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto met pompoen en geitenkaas van Allerhande
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
300
g
pompoen
▢
1
ui
▢
1
teen
knoflook
▢
20
g
Italiaanse kruiden
zakje
▢
3
el
pijnboompitten
▢
3
el
olijfolie
extra vierge met knoflook en chilipeper
▢
300
g
risottorijst
▢
100
ml
sherry
medium dry
▢
1
tablet
kruidenbouillon
▢
400
ml
kraanwater
▢
150
g
geitenkaas
zachte
▢
1
el
roomboter
▢
50
g
Parmezaanse kaas
versgeraspte
Instructies
Van risotto maak je een echt herfstgerecht met pompoen.
Maak de pompoen schoon, schil en snijd hem in blokjes.
Snipper de ui en knoflook.
Ris de tijm van het takje.
Hak de rest van de kruiden fijn (rozemarijn wordt niet gebruikt).
Rooster in een droge wok de pijnboompitten.
Laat op bord afkoelen.
Verhit in een wok de olie en roerbak de pompoen ca. 3 min.
Schep op een bord.
Schep de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit zachtjes de ui en knoflook ca. 2 min.
Schep de rijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig zijn.
Roer de sherry en driekwart van de kruiden erdoor.
Verkruimel de bouillontablet boven de rijst en voor het water toe als alle sherry is opgenomen.
Laat de rijst in ca. 15 min. op zacht vuur gaar worden.
Schep de pompoen erdoor en laat ca. 5 min. mee warmen.
Verkruimel de geitenkaas.
Schep de boter,
Parmezaanse kaas, helft van de geitenkaas en pijnboompitten door de risotto.
Neem de wok van het vuur en laat nog ca. 5 min. afgedekt nagaren.
Schep de risotto op borden en verdeel de rest van de geitenkaas, pijnboompitten en kruiden erover.
Voedingswaarden
Calories:
645
kcal
|
koolhydraten:
61
g
|
Protein:
21
g
|
Vet:
31
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Rijst
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch