Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Peren met mascarpone
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sinaasappel
▢
50
g
roomboter
▢
100
g
witte basterdsuiker
▢
2
dl
zoete witte wijn
▢
4
sappige
peren
Triomphe de Vienne, Doyenne du Comice,
▢
150
g
mascarpone
bakje á 250 g, Poleghi,
▢
1
zakje
vanillesuiker
Instructies
Bereiden: Sinaasappel schoonboenen en schil er dun afraspen.
Halve sinaasappel uitpersen.
In koekenpan boter smelten.
Suiker erdoor roeren en op halfhoog vuur al roerend mooi goudbruin laten worden. 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil en wijn erdoor roeren.
Blijven roeren tot suikermengsel is opgelost.
5 minuten laten inkoken tot dikke saus ontstaat.
Iets laten afkoelen. Intussen peren schillen, klokhuizen verwijderen en peren elk in
acht partjes snijden.
Besprenkelen met 2 eetlepels sinaasappelsap.
In kom mascarpone losroeren met vanillesuiker.
Op vier borden partjes peer mooi neerleggen.
Karamelsaus erover schenken.
Mascarpone ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch