Peren met mascarpone

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 50 g roomboter
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 2 dl zoete witte wijn
  • 4 sappige peren Triomphe de Vienne, Doyenne du Comice,
  • 150 g mascarpone bakje á 250 g, Poleghi,
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Bereiden: Sinaasappel schoonboenen en schil er dun afraspen.
  • Halve sinaasappel uitpersen.
  • In koekenpan boter smelten.
  • Suiker erdoor roeren en op halfhoog vuur al roerend mooi goudbruin laten worden. 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil en wijn erdoor roeren.
  • Blijven roeren tot suikermengsel is opgelost.
  • 5 minuten laten inkoken tot dikke saus ontstaat.
  • Iets laten afkoelen. Intussen peren schillen, klokhuizen verwijderen en peren elk in
  • acht partjes snijden.
  • Besprenkelen met 2 eetlepels sinaasappelsap.
  • In kom mascarpone losroeren met vanillesuiker.
  • Op vier borden partjes peer mooi neerleggen.
  • Karamelsaus erover schenken.
  • Mascarpone ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch