Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Perzikcoupe
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
perziken
▢
200
g
rode bessen
▢
4
eetlepels
perziklikeur
slijter,
▢
1
takje
munt
zakje á 15 g,
▢
½
liter
roomijs appel-crunch
bak á 1 liter, AH,
▢
4
wijde coupes á inhoud 3 dl
▢
ijsbolletjeslepel
Instructies
Perziken 30 seconden onderdompelen in kokend water.
Velletjes van perziken aftrekken.
Perziken halveren, pitten verwijderen en elk in 8 partjes snijden.
Bessen wassen en van takjes rissen.
3/4 deel van bessen boven kom door zeef wrijven.
Perziklikeur door rode-bessensap roeren.
Van munttakje 4 toefjes afnemen.
In coupes met ijsbolletjeslepel elk 2 bolletjes scheppen.
Perzikpartjes erop leggen. Bessensap erover schenken.
Rest van bessen erop scheppen.
Garneren met toefjes munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch