Perzikcoupe

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 perziken
  • 200 g rode bessen
  • 4 eetlepels perziklikeur slijter,
  • 1 takje munt zakje á 15 g,
  • ½ liter roomijs appel-crunch bak á 1 liter, AH,
  • 4 wijde coupes á inhoud 3 dl
  • ijsbolletjeslepel

Instructies

  • Perziken 30 seconden onderdompelen in kokend water.
  • Velletjes van perziken aftrekken.
  • Perziken halveren, pitten verwijderen en elk in 8 partjes snijden.
  • Bessen wassen en van takjes rissen.
  • 3/4 deel van bessen boven kom door zeef wrijven.
  • Perziklikeur door rode-bessensap roeren.
  • Van munttakje 4 toefjes afnemen.
  • In coupes met ijsbolletjeslepel elk 2 bolletjes scheppen.
  • Perzikpartjes erop leggen. Bessensap erover schenken.
  • Rest van bessen erop scheppen.
  • Garneren met toefjes munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch