Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Perziken met wijnsiroop
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
perziken
▢
1½
dl
droge witte wijn
▢
50
g
witte basterdsuiker
▢
1
eetlepel
roze peperbessen
potje á 23 g, Royal Mail
Instructies
Bereiding:
Voorbereiden:
Perziken schillen, halveren en pit verwijderen.
In wijde pan wijn met suiker aan de kook brengen.
Suiker al roerend laten oplossen.
Perziken in pan leggen en op laag vuur 3 minuten verwarmen.
Perziken voorzichtig keren en nog 3 minuten verwarmen.
Perziken uit pan in schaal scheppen.
Achtergebleven vocht op hoog vuur in 5 minuten tot siroop inkoken.
Over perziken schenken.
Peperbessen erover strooien.
In koelkast afgedekt 1½ dag laten intrekken.
Bereiden:
Op grote schaal perzik helften leggen. Siroop erover sprenkelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch