Perziken met wijnsiroop
Aller Hande 1997
Ingrediënten
- 4 perziken
- 1½ dl droge witte wijn
- 50 g witte basterdsuiker
- 1 eetlepel roze peperbessen potje á 23 g, Royal Mail
Instructies
Bereiding:
Voorbereiden:
- Perziken schillen, halveren en pit verwijderen.
- In wijde pan wijn met suiker aan de kook brengen.
- Suiker al roerend laten oplossen.
- Perziken in pan leggen en op laag vuur 3 minuten verwarmen.
- Perziken voorzichtig keren en nog 3 minuten verwarmen.
- Perziken uit pan in schaal scheppen.
- Achtergebleven vocht op hoog vuur in 5 minuten tot siroop inkoken.
- Over perziken schenken.
- Peperbessen erover strooien.
- In koelkast afgedekt 1½ dag laten intrekken.
Bereiden:
- Op grote schaal perzik helften leggen. Siroop erover sprenkelen.