Perziken met wijnsiroop

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 perziken
  • dl droge witte wijn
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel roze peperbessen potje á 23 g, Royal Mail

Instructies

Bereiding:

    Voorbereiden:

    • Perziken schillen, halveren en pit verwijderen.
    • In wijde pan wijn met suiker aan de kook brengen.
    • Suiker al roerend laten oplossen.
    • Perziken in pan leggen en op laag vuur 3 minuten verwarmen.
    • Perziken voorzichtig keren en nog 3 minuten verwarmen.
    • Perziken uit pan in schaal scheppen.
    • Achtergebleven vocht op hoog vuur in 5 minuten tot siroop inkoken.
    • Over perziken schenken.
    • Peperbessen erover strooien.
    • In koelkast afgedekt 1½ dag laten intrekken.

    Bereiden:

    • Op grote schaal perzik helften leggen. Siroop erover sprenkelen.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Fruit / Nagerecht
    Geschikt voor Dieët: Vegetarisch