Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Provençaalse kippilaf
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
grote
ui
▢
1
rode paprika
▢
4
eetlepels
olijf olie,
▢
250
g
snelkookrijst
pak á 400 g, AH,
▢
¼
theelepel
cayennepeper
▢
1
zakje
saffraandraadjes
0,05 g, Silvo,
▢
11/2
theelepel
kruidenbouillonpoeder
▢
6
takjes
peterselie
zakje á 30 g,
▢
1
blik
tomatenblokjes
400 g, AH,
▢
600
g
kipfilet
Instructies
Knoflook pellen en fijnhakken.
Ui pellen en snipperen.
Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes van 3 cm snijden.
In pan helft van olie verhitten.
Knoflook, ui en paprikareepjes toevoegen en al omscheppend in 2 minuten zachtjes fruiten.
Rijst en cayennepeper toevoegen en al omscheppend 3 minuten bakken tot alle korrels glanzen.
Saffraandraadjes, bouillonpoeder en 500 ml water toevoegen.
Rijst onafgedekt op halfhoog vuur in 8 minuten gaar laten worden.
Regelmatig roeren en scheut water toevoegen als rijst te droog wordt.
Rijst van vuur afgedekt nog 15 minuten laten garen. 4 Takjes peterselie fijnknippen en door rijstmengsel roeren.
In steelpan tomatenblokjes 10 minuten koken tot vocht bijna verdampt is.
Intussen kip in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
In hapjespan of wok rest van olie verhitten.
Kipblokjes in 12 minuten lichtbruin en gaar bakken, af en toe omscheppen.
Rijst op voorverwarmde schaal scheppen.
Tomatenblokjes erop scheppen.
Hierop kipblokjes leggen.
Garneren met rest van peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gegrilde courgette.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kip
/
Rijst