Provençaalse kippilaf

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 4 eetlepels olijf olie,
  • 250 g snelkookrijst pak á 400 g, AH,
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 1 zakje saffraandraadjes 0,05 g, Silvo,
  • 11/2 theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 6 takjes peterselie zakje á 30 g,
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g, AH,
  • 600 g kipfilet

Instructies

  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes van 3 cm snijden.
  • In pan helft van olie verhitten.
  • Knoflook, ui en paprikareepjes toevoegen en al omscheppend in 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Rijst en cayennepeper toevoegen en al omscheppend 3 minuten bakken tot alle korrels glanzen.
  • Saffraandraadjes, bouillonpoeder en 500 ml water toevoegen.
  • Rijst onafgedekt op halfhoog vuur in 8 minuten gaar laten worden.
  • Regelmatig roeren en scheut water toevoegen als rijst te droog wordt.
  • Rijst van vuur afgedekt nog 15 minuten laten garen. 4 Takjes peterselie fijnknippen en door rijstmengsel roeren.
  • In steelpan tomatenblokjes 10 minuten koken tot vocht bijna verdampt is.
  • Intussen kip in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
  • In hapjespan of wok rest van olie verhitten.
  • Kipblokjes in 12 minuten lichtbruin en gaar bakken, af en toe omscheppen.
  • Rijst op voorverwarmde schaal scheppen.
  • Tomatenblokjes erop scheppen.
  • Hierop kipblokjes leggen.
  • Garneren met rest van peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gegrilde courgette.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Rijst