Provençaalse kippilaf
Aller Hande 1997
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 4 eetlepels olijf olie,
- 250 g snelkookrijst pak á 400 g, AH,
- ¼ theelepel cayennepeper
- 1 zakje saffraandraadjes 0,05 g, Silvo,
- 11/2 theelepel kruidenbouillonpoeder
- 6 takjes peterselie zakje á 30 g,
- 1 blik tomatenblokjes 400 g, AH,
- 600 g kipfilet
Instructies
- Knoflook pellen en fijnhakken.
- Ui pellen en snipperen.
- Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes van 3 cm snijden.
- In pan helft van olie verhitten.
- Knoflook, ui en paprikareepjes toevoegen en al omscheppend in 2 minuten zachtjes fruiten.
- Rijst en cayennepeper toevoegen en al omscheppend 3 minuten bakken tot alle korrels glanzen.
- Saffraandraadjes, bouillonpoeder en 500 ml water toevoegen.
- Rijst onafgedekt op halfhoog vuur in 8 minuten gaar laten worden.
- Regelmatig roeren en scheut water toevoegen als rijst te droog wordt.
- Rijst van vuur afgedekt nog 15 minuten laten garen. 4 Takjes peterselie fijnknippen en door rijstmengsel roeren.
- In steelpan tomatenblokjes 10 minuten koken tot vocht bijna verdampt is.
- Intussen kip in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
- In hapjespan of wok rest van olie verhitten.
- Kipblokjes in 12 minuten lichtbruin en gaar bakken, af en toe omscheppen.
- Rijst op voorverwarmde schaal scheppen.
- Tomatenblokjes erop scheppen.
- Hierop kipblokjes leggen.
- Garneren met rest van peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gegrilde courgette.