Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rijstschotel met wortel en garnalen
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
2
rode Spaanse pepers
▢
300
g
half-om-half gehakt
▢
1
ei
▢
½
theelepel
gemberpoeder
▢
½
eetlepel
ketjap asin
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
takjes
selderij
▢
600
g
winterpeen
▢
75
g
boter
of margarine,
▢
1
tablet
kippenbouillon
▢
1
theelepel
trassie oedang
▢
300
g
langkorrelrijst
▢
zwarte peper
versgemalen
▢
125
g
roze garnalen
Instructies
VOORBEREIDEN:
Uien pellen en fijnsnipperen.
Pepers wassen, halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en kleinsnijden.
Gehakt, ei, gemberpoeder, ketjap, 1/4 deel van ui en helft van peper in kom doen.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Selderij erboven fijnknippen.
Goed door elkaar mengen.
Van gehakt kleine balletjes ter grootte van walnoot rollen.
Wortels schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
BEREIDEN:
In braadpan 50 g boter verhitten.
Rest van ui en peper 2 minuten zachtjes fruiten.
Bouillontablet en trassie erboven verkruimelen.
6 dl water toevoegen en aan de kook brengen.
Rijst en zwarte peper toevoegen.
Wortelblokjes erop leggen.
Afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
Wortel voorzichtig door de rijst scheppen.
In nog 8 minuten zachtjes gaar koken.
In koekenpan rest van boter verhitten.
Gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin en gaar bakken.
Gehaktballetjes en garnalen door rijst scheppen en 2 minuten meewarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met atjar tjampoer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Vis
/
Zeevruchten