Rijstschotel met wortel en garnalen

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ eetlepel ketjap asin
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes selderij
  • 600 g winterpeen
  • 75 g boter of margarine,
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 1 theelepel trassie oedang
  • 300 g langkorrelrijst
  • zwarte peper versgemalen
  • 125 g roze garnalen

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Uien pellen en fijnsnipperen.
  • Pepers wassen, halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en kleinsnijden.
  • Gehakt, ei, gemberpoeder, ketjap, 1/4 deel van ui en helft van peper in kom doen.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Selderij erboven fijnknippen.
  • Goed door elkaar mengen.
  • Van gehakt kleine balletjes ter grootte van walnoot rollen.
  • Wortels schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.

BEREIDEN:

  • In braadpan 50 g boter verhitten.
  • Rest van ui en peper 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Bouillontablet en trassie erboven verkruimelen.
  • 6 dl water toevoegen en aan de kook brengen.
  • Rijst en zwarte peper toevoegen.
  • Wortelblokjes erop leggen.
  • Afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
  • Wortel voorzichtig door de rijst scheppen.
  • In nog 8 minuten zachtjes gaar koken.
  • In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Gehaktballetjes en garnalen door rijst scheppen en 2 minuten meewarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met atjar tjampoer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis / Zeevruchten