Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Runderstoofpot met aardappels
Aller Hande 1997
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
g
doorregen runderlappen
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
50
g
magere spekreepjes
▢
15g
verse
Provengaalse-kruidenmix
á 30 g,
▢
1
sinaasappel
▢
1
grote
ui
▢
3
tenen
knoflook
▢
1
tablet
vleesbouillon
▢
1
pakje
aardappelpartjes
750 g, AH,
▢
100
g
zwarte olijven zonder pit
potje, Drossa
Instructies
Vlees in repen van 5 cm snijden.
In braadpan olie verhitten.
Vlees in 5 minuten bruinbakken.
Bestrooien met zout en peper.
Spekreepjes toevoegen en 3 minuten meebakken.
Intussen Provençaalse kruiden fijnhakken.
Sinaasappel schoonboenen en schil er dun afraspen.
Ui pellen en grof snipperen.
Knoflook pellen en fijnhakken.
Ui en knoflook aan vlees toevoegen en 2 minuten zachtjes meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen en kruiden erdoor scheppen.
Zoveel water langs rand van pan toevoegen dat vlees net onder staat. Sinaasappelrasp toevoegen.
Vlees afgedekt in 21/4 uur heel zachtjes (op vlamverdeler) gaarstoven.
Olijven en aardappelpartjes toevoegen en 10 minuten zachtjes meewarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Stoofpot