Runderstoofpot met aardappels

Aller Hande 1997
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g doorregen runderlappen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g magere spekreepjes
  • 15g verse Provengaalse-kruidenmix á 30 g,
  • 1 sinaasappel
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tablet vleesbouillon
  • 1 pakje aardappelpartjes 750 g, AH,
  • 100 g zwarte olijven zonder pit potje, Drossa

Instructies

  • Vlees in repen van 5 cm snijden.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Vlees in 5 minuten bruinbakken.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Spekreepjes toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • Intussen Provençaalse kruiden fijnhakken.
  • Sinaasappel schoonboenen en schil er dun afraspen.
  • Ui pellen en grof snipperen.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Ui en knoflook aan vlees toevoegen en 2 minuten zachtjes meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen en kruiden erdoor scheppen.
  • Zoveel water langs rand van pan toevoegen dat vlees net onder staat. Sinaasappelrasp toevoegen.
  • Vlees afgedekt in 21/4 uur heel zachtjes (op vlamverdeler) gaarstoven.
  • Olijven en aardappelpartjes toevoegen en 10 minuten zachtjes meewarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot