Runderstoofpot met aardappels
Aller Hande 1997
Ingrediënten
Instructies
- Vlees in repen van 5 cm snijden.
- In braadpan olie verhitten.
- Vlees in 5 minuten bruinbakken.
- Bestrooien met zout en peper.
- Spekreepjes toevoegen en 3 minuten meebakken.
- Intussen Provençaalse kruiden fijnhakken.
- Sinaasappel schoonboenen en schil er dun afraspen.
- Ui pellen en grof snipperen.
- Knoflook pellen en fijnhakken.
- Ui en knoflook aan vlees toevoegen en 2 minuten zachtjes meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen en kruiden erdoor scheppen.
- Zoveel water langs rand van pan toevoegen dat vlees net onder staat. Sinaasappelrasp toevoegen.
- Vlees afgedekt in 21/4 uur heel zachtjes (op vlamverdeler) gaarstoven.
- Olijven en aardappelpartjes toevoegen en 10 minuten zachtjes meewarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met brood.