Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met eendenborst
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eendenborstfilets
300 g,
▢
3
eetlepels
limonadesiroop tropical
Karvan Cévitam,
▢
1 ½
eetlepel
citroensap
▢
theelepel
tijm
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
½
theelepel
vloeibare honing
▢
1
zakje
sla melange
100 g,
▢
4
passievruchten
▢
25
g
boter
of margarine
Instructies
VOORBEREIDEN:
(Eendenborstfilets voor gebruik 30 minuten in diepvries leggen).
Filets in dunne plakjes snijden.
In schaal limonadesiroop, citroensap, tijm, olie, zout en peper door elkaar roeren.
3 Eetlepels van vocht overdoen in andere schaal.
Honing erdoor roeren (= dressing).
Filetplakjes door rest van vocht (= marinade) scheppen en afgedekt in koelkast 1 uur laten marineren, af en toe omscheppen.
BEREIDEN:
In zeef filetplakjes laten uitlekken (marinade wordt niet meer gebruikt).
Slamelange door dressing scheppen.
Sla over vier borden verdelen.
Passievruchten halveren.
In koekenpan boter verhitten en filetplakjes op hoog vuur al omscheppend 2 minuten bakken.
Filetplakjes over sla verdelen.
Garneren met halve passievruchten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Salade
/
Voorgerechten