Salade met eendenborst

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets 300 g,
  • 3 eetlepels limonadesiroop tropical Karvan Cévitam,
  • 1 ½ eetlepel citroensap
  • theelepel tijm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • ½ theelepel vloeibare honing
  • 1 zakje sla melange 100 g,
  • 4 passievruchten
  • 25 g boter of margarine

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • (Eendenborstfilets voor gebruik 30 minuten in diepvries leggen).
  • Filets in dunne plakjes snijden.
  • In schaal limonadesiroop, citroensap, tijm, olie, zout en peper door elkaar roeren.
  • 3 Eetlepels van vocht overdoen in andere schaal.
  • Honing erdoor roeren (= dressing).
  • Filetplakjes door rest van vocht (= marinade) scheppen en afgedekt in koelkast 1 uur laten marineren, af en toe omscheppen.

BEREIDEN:

  • In zeef filetplakjes laten uitlekken (marinade wordt niet meer gebruikt).
  • Slamelange door dressing scheppen.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Passievruchten halveren.
  • In koekenpan boter verhitten en filetplakjes op hoog vuur al omscheppend 2 minuten bakken.
  • Filetplakjes over sla verdelen.
  • Garneren met halve passievruchten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Salade / Voorgerechten