Salade met eendenborst
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 2 eendenborstfilets 300 g,
- 3 eetlepels limonadesiroop tropical Karvan Cévitam,
- 1 ½ eetlepel citroensap
- theelepel tijm
- 3 eetlepels olijfolie
- zout
- versgemalen peper
- ½ theelepel vloeibare honing
- 1 zakje sla melange 100 g,
- 4 passievruchten
- 25 g boter of margarine
Instructies
VOORBEREIDEN:
- (Eendenborstfilets voor gebruik 30 minuten in diepvries leggen).
- Filets in dunne plakjes snijden.
- In schaal limonadesiroop, citroensap, tijm, olie, zout en peper door elkaar roeren.
- 3 Eetlepels van vocht overdoen in andere schaal.
- Honing erdoor roeren (= dressing).
- Filetplakjes door rest van vocht (= marinade) scheppen en afgedekt in koelkast 1 uur laten marineren, af en toe omscheppen.
BEREIDEN:
- In zeef filetplakjes laten uitlekken (marinade wordt niet meer gebruikt).
- Slamelange door dressing scheppen.
- Sla over vier borden verdelen.
- Passievruchten halveren.
- In koekenpan boter verhitten en filetplakjes op hoog vuur al omscheppend 2 minuten bakken.
- Filetplakjes over sla verdelen.
- Garneren met halve passievruchten.