Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse tapas burgertjes uit de oven
Porties:
12
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
lage ovenschaal
tapasprikkers
Ingrediënten
▢
250
g
mager rundergehakt
▢
1
eiwit
losgeklopt
▢
1
tl
paprikapoeder
▢
125
gr
chorizoworst
in 12 plakjes
▢
12
cherry tomaten
▢
1
kleine
rode ui
fijngesnipperd
▢
100
ml
tomatenbouillon
van tablet
▢
2
el
platte peterselie
fijngehakt
Instructies
Kneed het gehakt met eiwit, paprikapoeder, 1/2 tl zout en naar smaak peper heel stevig door elkaar.
Verdeel het mengsel in 12 gelijke stukjes en vorm ze elk tot een hamburgertje. 2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verwarm de koekenpan goed voor en bak de burgertjes in 1 min. aan elke kant mooi bruin.
Bak ook de plakjes chorizo 1 min. aan elke kant. 3.
Leg de hamburgertjes in de ingevette ovenschaal en leg er een plakje chorizo en een cherrytomaatje op.
Prik ze vast met een tapasprikker. 4.
Fruit de ui 1 min. in het bakvet en roer de tomatenbouillon en de peterselie erdoor. Schenk de jus in de ovenschaal. 5.
Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de hamburgertjes in ca. 15 min. gaar worden.
Serveer de tapas warm of lauwwarm uit de schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Rundvlees
/
Tapas
Land van herkomst
Spanje