Laat het vanillestokje ca. 10 min. in het water trekken.
Schraap het merg boven het vocht uit het vanillestokje.
Breng het vocht opnieuw aan de kook en los er 3 el suiker in op.
Laat dit suikerstroopje afkoelen.
Klop in een kom de slagroom stijf.
Spatel het suikerstroopje en de Griekse yoghurt erdoor.
Laat de room in de koelkast heel koud worden.
Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukken van ca. 2 cm.
Bereiden
Verhit de boter in een wok of hapjespan en roerbak de rabarber ca. 3 minuten. Strooi de resterende 3 el suiker erover en laat deze even karameliseren.
Schenk de likeur erbij en verwarm het geheel nog ca. 2 minuten.
Schep de rabarber in vier schaaltjes en schep de vanilleroom erop.
Strooi de stukjes aardbei erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
De combinatie van de warme rabarber met de koude room is een sensatie op uw tong.
Geen tijd om room te maken, schep dan een grote bol vanille-ijs op de rabarber. Rabarber gaat goed samen met aardbeien, sinaasappel, rozijnen, gember, anijs, kaneel en vanille (-yoghurt of -vla bijvoorbeeld).